nuffnang

Friday, 20 June 2014

Cara Hilangkan Kesan Calar Pada Kereta

Alhamdulillah...Alhamdulillah, Syukur pada-MU Ya Allah...

Hari ni aku sangat2 gembira..hihi...
Ingat tak beberapa minggu lepas nisa ada post pasal kereta nisa yang kene langgar dek orang tu..sesapa yang terlepas entri tu boleh baca kat sini ye.

Sebenarnya kereta tu sampai sekarang nisa tak sempat nk gi service, licinkan balik kulit putihnya yang terkoyak tu.. 24jam 7hari ekau nisa kerje cari napkah..ecececeh..over da shadow pulak kan..oit!

Meh sini nk tunjuk balik keadaan keta nisa selepas ditabrak orang tuh..

Sebelum
Selepas.
Alahai teramik gambor pakai 360 pulak..takpe lah janji korang tau yg sponge tu mmg bagus.ni sebenarnya boleh hilang lagi kesan calar tu.. tapi sebab penat nak menyental dan over exsited nak ambik gambar kan..
ye lah. Bukan ape..tak percaya kan, sponge tu tol2 magic! ..huhu horeyyy, seronok sangat!

ok, meh nak tunjuk sikit gambo magic sponge, kot2 membantu sesape yg sedang & ingin mencarinya...

Magic sponge

Macam mana nak gunakn mende alah ni...senang je, buka plastic sponge ni, keluarkan, potong sedikit yang korang nak pakai menggunakan pisau, lepastu sapu kat bahagian yang calar tu..

haaa, senang je kan..hehe..funtion dia macam pemadam gitu...gosok dan sental berulang kali di tempat yang sama sehingga kekotoran tersebut hilang..

Walaupun sponge ni xmampu memulihkan kesan yang terkoyak pada keta tu, sekurang kurangnya sponge ni membantu mengurangkan kesan kotoran tersebut..
boleh la. Kan..membantu meningkatkan tahap keyakinan diri ni sikit..hikhik... yelah kan, takdelah setiap kali keta nisa lalu je, mesti org pandang belakang tu..mesti dia cakap nisa ntah pape kan kan [negetip betoi pikiornye] ..hmm...padahal nisa tak tahu pon sape buat keta nisa sampai jd camtu..hukhuk...takpe takpe..

So, pada sesape yang tak tahu cane nak kurangkan kesan calar tu..nanti boleh lah cari magic sponge ni ye...memang magic, semagic namanya..pada yang dah tau tu, buat2 tak tahu je..hahak..

Kalau pasal harganya, tak pasti pulak berapa...sebab nisa dapat Free je kan.Alhamdulillah..tapi, kawan opis nisa ada cakap, dia penah beli magic sponge ni kat cosway masa dorang buat promotion..harga dia tak sampai RM10 pon..so, memang berbaloi baloi la kan..

Orait bebeh, diharap kita dapat membantu anda sedikit sebanyak...tata.



★★★have a nice day olls★★★




11 comments:

  1. hehe tak tau plak magic sponge boleh hilangkan kesan cam tu tadi da siap beli scratch remover kat causeway....hihu...pasni ley polish kete pakai magic sponge plak

    ReplyDelete
  2. Boleh, sbb tu adlh kotoran dari kenderaan lain..tp kalau dah kemek, mmg magic sponge xleh nak nolong dh..huhu, apepon magic sponge sgt membantu! heee ^_^

    ReplyDelete
  3. Untuk calar2 ringan boleh guna basic h shaklee.untuk tau lbh lanjut blh watsapp akak 0197752407

    ReplyDelete
  4. Ezy Touch Up Paint
    Price from Rm 59.90 to Rm 79.90 per set, depends on color.
    for more details whatsapp to 012-6265896

    Ezy Touch Up Painting
    Harga dari Rm 59.90 ke Rm79.90 satu set, terpulang jenis warna.
    utk keterangan lanjut whatsapp ke 012-6265896.

    taip MODEL KERETA & KOD WARNA KERETA

    kod warna bole cek kat enjin .

    ReplyDelete
  5. Assalam sis...nak tnya..sis basahkan dulu ke span tu? atau sis apply terus span tu kat keta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..xyah basahkan, terus gosok camtu je..

      Delete

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik ^_^