nuffnang

Friday, 29 May 2015

My Born day!

Alhamdulillah...
Cepatnye masa berlalu... I'm 27 years old already!
Happy Birthday to me!
Alhamdulillah kerana hari ni masih mampu bernafas di bumi Allah yang Maha hebat ciptaanNya, Namun apakah esok masih ada untuk diri ini?

Terima kasih Ya Allah, syukur kehadratMu kerana memberikan ruang dan waktu untuk hamba merasai nikmat nikmat Mu yang tidak mampu hamba dustakan....

Terima kasih yang tidak terhingga buat ibu tercinta yang sanggup berjuang melahirkanku detik jam 5.03 a.m :'( love u mom!.

Terima kasih yang tidak terungkap buat kekasih halalku, cinta hatiku, Syurgaku kerana tidak pernah lupa akan tarikh 29 mei ini dan sentiasa ingin menjadi insan yang pertama memberikan ucapan dan doa :'( Terharu!

Terima kasih adik, kakak, abang, teman dan sahabat di atas ucapan dan doa kalian. Sungguh amat nisa hargai ;) Jika esok nisa sudah tiada...Ampun maaf dipinta jauh disudut hati ini, jika nisa pernah melukakan hati kalian :'(
Terima Kasih!


Jam 6.30 pm

Mr.N balik kerja awal hari ni... Terkejutnye Nisa sebab tak masak apa apa lagi..
krik!krik!...Dari luar kedengaran kunci tombol pintu dimasukkan.. pintu dibuka...

"Happy Birthday sayang!"
Buat kesekian kalinya Mr.N ucapkan...

"He he..." Senyuman terharu diukirkan

"Terima kasih bang"... Bersalaman menyambut kepulangan Mr.N.

"Suprice! this is for you sayang"
Hadiah? Ya Allah terharunya...tak putus putus kebahagiaan yang diberikan.. sungguh tidak pernah nisa mengharapkan ataupun terpikir untuk punya hadiah. Lagipun dah tua kerepot dah kan, huuuuu

"Terima Kasih! terima kasih! ada hadiah lagi ni..alahai,sebak la macam ni.."
Mata masuk habuk dah ni..hukhuks

Mr.N senyumm aje memanjang, alaa, pujuklaa...kita terharu ni. haha

"Abang baik sangat..susah susah je belikan hadiah.. Nisa tak susahkan abang ke?"

"Eh! Tak ade lah! ;'(.

"Penat tak hilang lagi tu..."

"Ok ok, Jom duduk. Kita bukak sama sama" haha dia pulak yang over eksited! huhu


"Talipong???" @_@
Lenove Golden Warrior Note 8


" Wahh, Lenovo?" Celik mata luas-luas,Teruja! haha

"Suka tak? hari tu cakap nak phone yang boleh masuk 2 simkad kan. Nah, ni lah dia"

"Suka sangat! Ya Allah. Terima kasih bang.. sedihnye!"

"Tadi cakap suka, ini sedih pulak, mana satu yang betul ni?" haha

"Dua dua betol la, suka sebab dapat.. sedih nak nangis pulak sebab terharu" hihi

"Taon lepas dapat tab, taon ni dapat Lenovo, taon depan....?"

"Taon depan nak apa?" Tanya Mr.N pantas..

"Taon depan nak abang! taknak apa-apa dah" hukhuks

Sungguh sedih sangat ni... nangis! nangis dan nangis!

"Ok ok, abang kan ada ni..." tenangnya sambil memeluk erat... ;'(



Samsung Galaxy Tab 3 Lite



Terima Kasih
Love you so much!




Wednesday, 20 May 2015

Langkah Kanan

Assalamualaikum w.b.t

Jejalan
Lepas balik dari ambil stok instant shawl hari tu, nisa pegi hantar barang adik yang mak kirim kat ipd Gombak. Sebelum pulang ke istana untuk merehatkan badan, di ajaknya pula kita jejalan kat shopping mall Selayang sana. Eh! Tetiba ada masa pulak dia ni, hmmm... takpelah, lagipun dah lama tak jejalan ngan adik laki ni sorang. asyik bizi aje memanjang. Selalu kalau nisa ajak dia keluar atau datang rumah nisa, memang takpenah dapat! Keje! keje! keje!
 
" Abang sibuk la kak, sorry ye..next time k"

hmm, itulah jawapannya. Jawapan yang memang takyah tunggu! Memang dah tau itu ler jawapanya. so sabor jelah labu! huhu, bila time time cenggini la ghindu terlajak nak jadi kecik balik macam dolu dolu. boleh habiskan masa bersama, main sama-sama, makan sama-sama. Tapi tu lah kan, dah lumrah hidup, bila semua dah besar, masing-masing ada tanggungjawab sendirik kan, semua sibuk je! hukhuks! Aishhh! nape tetiba nak nangess ni, makk! :'(
 

 

Seronok betoi dua beradik ni dapat jumpa! senyum leborr sampai ke telinga, ghindu nak tumbokk dan tenyeh-tenyeh si gemokk ni! haha



Kat shopping complex Selayang Mall
 
Duk seronok atur langkah kaki kiri kanan kiri kanan, nisa tersinggah lah kat satu kedai ni...
Dok asyik belek-belek barang kat sini, tetiba ada sorang ibu warga Indonesia, pemilik kedai comel ni datang tergur nisa... dia senyum-senyum manis  menampakkan gigi putihnya tanda sambutan mesra untuk nisa..

Sudut Permata : Serius betol nengoknya!

"Ibu, saya tengok-tengok dulu boleh" Tanya nisa sambil membalas senyumannya.
terus dia datang menghampiri nisa, ambik tangan nisa, dan dipegang-pegangnye... ~!@#$%^&*^%blurrrr..........!

"Eh, cantiknya jari anak ni..kecil-kecil lagi  dong lihatnya" (bunyi indonnye disituh),
terus disarung cincin dijarinya ke jari manis nisa

"Haa, tengok! udah tidak kosong lagi jarinya, cantik kan?"
(hmm, memang la kosong sebab nisa jarang pakai cincin, even cincin tunang atau kawin pun, memang takpenah lekat kat jari, malas nak buka pakai buka pakai, tambah-tambah kalau time nak amik wuduk kann,hmm pemalas betol!)

Nisa yang masih terkejut dengan aksinya, pending seketika. Haha. Memang terkojott aihh!! Ok. Nisa senyum, sambil cuba untuk keluarkan cincin tu balik dari jari ni untuk dikembalikan kepada ibu itu....

"Eh! usah dibuka nak, biarin aja cincin nye dijari itu, ibu kasi sama kamu"

Terus blurrrr lagi...eh, eh...
"Ibu! ibu...tak mengapa bu.. takyah lah ibu" jawab nisa segan dengan muka serba salah, terkejutnya dush! dush! terus datang menimpa...haha
ye lah, kalau korang macam mana??
Tetiba orang datang pegang-pegang tangan kita terus disarungnya cincin dijari kita! tak ke pengsan! haha
banyak betol pikiran negative dan positif time tu duk lumba-lumba dalam kepala ni hah!
Dia bagi aku? eh Kenapa? eh Mengapa? Krikkk!
 
 
Ok, ni ghupe cincinnye
Cincin
 
 
At the end, ambik lah jugak cincin tu, walaupun macam-macam rasa dah tika tu, hehe memang langkah kanan betoi. hehe, dia tak kenal pun nisa, baiknya dia, huhu terharu rasanya. Nak nangess lagi boleh? Aishh!
 
 
 
Satey Kajang
 
Lepas habis citer tu, ada pulak budak baik belanja kita makan satey kajang! oh indahnya dunia, haha memang hari tu hari langkah kanan nisa.. hmm, tapi sampai kesudah ni, masih jugak tak habis pikir dengan kejadian yang berlaku tadi..heeeee


Sate Kajang

Ya Allah! Memang sedap sangat satey-satey ni! Superb! Delicious! Sungguh tak tipu, memang sedap, lagi sedap sebab orang belanje kan ! bhahahaha >_<


Sate

Berbaloi makan satey kajang... dah la murah, sedap pulak tu, so sape-sape yang tak try lagi boleh cuba ye. Dijamin puas hati! hehe




Terima Kasih Sudi baca ^_^




Saturday, 16 May 2015

Pemenang : Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah by Nisa

Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim...
 
 
Nisa mengumumkan,
 
5 Pemenang Bertuah
 
 
 
 
Dimenangi oleh blogger yang bernombor link :
 
 
 
 
 
 


TAHNIAH !

Kepada para pemenang bertuah, sila tuntut hadiah anda dengan menaip ;
"Pemenang SBHB no___ "  serta
Nama, Alamat & No. Telefon
 
dan hantar ke

atau
Whatsapp/Telegram : 014-9232129
 
 
Untuk makluman anda, TIADA tarikh TAMAT tuntutan hadiah bagi para pemenang.
Nisa akan teruskan proses pengeposan hadiah, setelah mendapat butiran lengkap dari anda.
 
Akhir sekali, Terima Kasih yang tidak terhingga kepada semua peserta yang menyertai dan memeriahkan 
 
Nantikan Segmen seterusnya dari Nisa untuk anda semua, Insha Allah! Teruskan support nisa di wanhanisahwanmat.blogspot.com
 
 
 
Terima Kasih!
I Love You Olls! ^_^
 
 
 
 
 




 

Friday, 15 May 2015

Story : Ikan Masin @ Ikan Kering


Bismillahhirrahmanirrahim...


Kalau kat tempat nisa, ikan masin tu kami panggil ikan kering. masa kecik-kecik dulu, mak selalu jual ikan kering. Setiap hari ahad, sebelum subuh ayah akan berangkat ke laut mencari rezeki. seminggu lepastu ayah akan balik rumah bawak bekalan laut yang saaangatt banyak. Ada sotong, udang, kerang, ikan kecik, ikan besar, ikan nipis, ikan panjang, ikan buncit.... pendek kata semua jenis ikan ada. huuu... Kalau makanan laut nisa sekeluarga memang mewah betol makannya, tapi nak dapat ayam seekor, sebulan sekali belum tentu dapat merasa...Tapi kalau dapat makan ayam tu, memang ghiuhhhh lah kami satu family seronok kemain! hahaha.




kalau time ayah bawak balik ikan banyak-banyak, mak mesti jadikan ikan kering untuk dijual. Kami selalu tolong mak siang ikan dan part yang paling kami suka, berebut ramai-ramai time nak jemur ikan, straight je susun, sape susun tak chantek kene boooo! hehe. Kadang-kadang ikan baru je nak disusun pelanggan mak dah datang nak beli, ada yang beli berkilo-kilo, beli RM5, RM2, 50sen pun ada. haha. Dulu paling sikit orang beli pon RM1, kalau yang datang nak beli 50sen tu, tak tau lah nisa nak cakap apa.


"Mak jual jugak ke kalau orang datang nak beli ikan ni 50sen?" Tanya nisa.
"Ya, mak jual je, dah kalau itu je dia mampu beli kan. Tak apelah" jawab mak ringkas.


Tapi nisa selalu tengok mak tak amik pun duit tu, selalunya mak akan sedekahkan aje.
Sebut pasal ikan kering, mesti berair mulut ni hah!
Paling best bila buat sambal ikan kering. Goreng ikan tu bagi garing sikit dalam 7,8 ekor, amik buah pelam yang putik tu, cili, pastu tumbuk-tumbuk kasi lumat, lepastu makan dengan nasi panas-panas. Uih! satu periuk Nasik pon boleh habis. kikikit! memang sangat-sangat sedap!


Ikan masin @ ikan kering


Sekarang, ayah dah uzur....banyak tahun dah tak kelaut sebab kami anak-anak tak bagi. Tak bagi bukan sebab nak halang ayah buat apa yang dia suka, tapi sebab risau dengan kesihatan ayah yang tak mengizinkan....lagipun ayah dah 3 kali jatuh dalam laut, Allah! kalau ingat balik memang akan nagis! Sungguh! sangat besar pengorbanan seorang ayah!





Ok, sekian sahaja kisah ikan kering,huhu



Terima Kasih sudi baca ^_^





Pengumuman : Segmen Blogwalking+Hadiah Bertuah (TAMAT)

 
Assalamualaikum w.b.t
 
 
Pengumuman untuk para blogger yang tercinta,
 
Hari ini, hari Jumaat 15 Mei 2015 bersamaan 26 Rejab 1436 H ( lagi 34 hari nak puasa) ^_^
 
 
Dengan ini, nisa mengishtiharkan :
 
 
Disebabkan ini 1st Segmen Blogwalking nisa, dan bilangan peserta yang menyertainya begitu memuaskan bagi nisa, jadi pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan seperti dibawah, Krik3x! Iaitu berdasarkan nombor link senarai peserta dalam entry nisa disini. Kat dalam tu belum cukup kuantiti lagi, ada lagi sikit tengah dalam proses, so sambil-sambil nonton TV boleh lah nisa main gulung-gulung ni kejap kan, hihi, Orait! Esok 5pcs gulungan tu akan dicabut, jadi kita tengok sape yang kena!!! hehe :p
 

5 helai Instant Shawl Magic menanti pemenang bertuah!
 
 
Have a nice dreamszz u olls :)
 
 
LappiyYou!^_^
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wednesday, 13 May 2015

IOI Mall

Dimulakan dengan Bismillah...

IOI Mall Puchong yang bertempat di Lebuhraya Damansara ~ Puchong, Bandar Puchong Jaya, Puchong, Selangor, Malaysia merupakan tempat dating nisa ngan suami tiap kali hujung minggu.. Tiap kali? takdelah tiap kali jugak...tapi nisa memang selalu ke sini, teman suami beli buku yang takpenah sudah dan suami pulak teman nisa Shopping barang-barang made in Japan di Daiso & Komonoya yang takpenah habis. hahaks!

  


Besau betoi keta kat belakang tu... terasa kerdil pulak diri ini, (tengok muka tak puas hati tu!) sib baek gambor blurr, hihi. Kamera fon yang chantekk sikit  tu rusak, Sobsob! Disebabkan tak nak lepaskan peluang posing kat sini, pakai kamera tab pun jadilah habak hang! huuuu, Nikmatilah keblur'an Nye disituh  >_<


 


Oit! Cek GST ke tu! Heee, Siap duduk atas sofa empuk lagi, Opss!   tengok wayang kat situ. Menyempat tul !  Padahal partner entah ghaib kemana time ni. Eeeeee, suka nau main nyorok-nyorok! Lepastu tetiba Krikk2x!! Paparazi rupanya. hahahaks!



Sizzling

Yee Mee Sizzling + Egg

Perkara yang memang tak akan lupa bila datang sini, adalah menikmati kelazatan Sizzling hot plate!
Sungguh sangat enak bila makan panas-panas! yummy! Harga? Eh, lupa pulak Tanya tukang bayar berapa. hehe, yang penting tak sampai RM7 pun ye :) nanti kalau tak cukup, takyah pikir dua kali kalau nak tambah lagi. Tapi makan satu ni pun dah penuh dah tangki tu,  hehe ^_^


Ok last! Selpee lagi..hehe >_<



Jom Follow Instagram instantshawl.murah !





Terima Kasih Sudi Baca ^_^




Senarai Peserta Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah by Nisa

Assalamualaikum w.b.t sahabat blogger sekalian.

Alhamdulillah, lagi dua hari Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah akan berakhir.
Dikesempatan ini, nisa nak ucapkan jutaan terima kasih kepada blogger comel dan handsome sekalian kerana sangat sporting dan sudi memeriahkan 1st Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah byNisa.

Anda ingin mengetahui siapakah 5 Blogger bertuah yang bakal memenangi Instant Shawl Magic Plain Chiffon tersebut???
Adakah anda insan yang dimaksudkan itu??? hmm...
Nanti kan keputusannya dengan posting nisa yang akan datang ye!

Good luck u'olls!



Berikut adalah senarai peserta yang telah menyertai Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah :
  1. http://fakmal0.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  2. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  3. http://sigilerceloteh.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  4. http://semanis-gula-kapas.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  5. http://www.aimisyahirah.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  6. http://www.munirahizzan.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  7. http://adna2029.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  8. http://www.blogparihh.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  9. http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  10. http://cherieteralala.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  11. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  12. http://myhoneyy.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  13. http://be-readers.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  14. http://vithebat.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  15. http://www.iuzira.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  16. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  17. http://mujahidsiswa.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  18. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  19. http://mariasaharudin.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  20. http://umikasum.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  21. http://chantekgojes.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  22. http://ciksitimun.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  23. http://iniblogummuawisy.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  24. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  25. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  26. http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  27. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  28. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  29. http://narumihuda.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  30. http://norshamimi.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  31. http://www.rafzantomomi.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  32. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  33. http://myownlifemyself.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  34. http://jarikecilmenaip.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalkin-hadiah-bertuah.html
  35. http://fiqadira.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  36. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  37. http://www.pokcikblogger.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  38. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  39. http://caspositif.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  40. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  41. http://ceriterahidup97.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  42. http://zura-merrygoround.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  43. http://soobeey.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  44. http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  45. http://zarachingu.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html?m=1
  46. http://jombercontest.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  47. http://ukhti-ninja.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  48. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  49. http://ladyanissuriani.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  50. http://zafirahjamaludin.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  51. http://hanwoohwan.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  52. http://belongtomee.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  53. http://belogsheila.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html?m=1
  54. http://www.cekgunorazimah.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  55. http://khatyaiman.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  56. http://www.jiakreatifelt.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  57. http://www.pyapysha.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  58. http://www.mialiana.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  59. http://ibunoey.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  60. http://mimirheem.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  61. http://www.jajasutera.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  62. http://jmbelog.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  63. http://mrsyatie.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  64. http://www.mamaniza.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  65. http://www.azhafizah.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  66. http://www.syuhadasalleh.my/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  67. http://www.papaglamz.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah-by.html
  68. http://perducinta.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  69. http://dotdotmissme.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  70. http://husnamalek.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  71. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  72. http://juetoinktoink.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah-by.html?m=0
  73. http://gadgetsaksesoridanclothes.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  74. http://diyanatjuman.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  75. http://herstoriie.blogspot.co.uk/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  76. http://ceriteracintadia.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  77. http://imamimoth.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  78. http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  79. http://amsran85.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  80. http://hatinufid.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  81. http://pendambacinta-mu.blogspot.com/2015/04/httpwanhanisahwanmatblogspotcom201504jo.html
  82. http://yangbaik.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  83. http://melangkaugarisan.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  84. http://akmahika.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  85. http://rhgmsi.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  86. http://www.arzmoha.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  87. http://melodiheroin.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  88. http://mellyareenza.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah-by.html
  89. http://cahayanurlight.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  90. http://www.budakpening.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  91. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  92. http://eyrasaha.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah-by.html
  93. http://anis-diyana.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  94. http://amrhnjhh.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  95. http://cxopportunities.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  96. http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  97. http://www.ayuinsyirah.my/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  98. http://leerny.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  99. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  100. http://mineko-ira.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  101. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  102. http://bellangekkk.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  103. http://addinnadiena.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
  104. http://momentlyndz.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah-by.html


 Kepada rakan blogger yang lain, anda juga boleh klik link-link di atas untuk sesi blogwalking disamping mengeratkan lagi jaringan silaturrahim diantara sesame blogger.^_^


All da best to u'olls !!




Sunday, 10 May 2015

Lirik Lagu Kun Anta


Lirik Lagu : Kun Anta
Artis : Humood AlKhudher
Album : Single (2015)















Arabic

لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
 فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر
و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
 فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر
لا لا
 لا نحتاج المال
 كي نزداد جمالا
 جوهرنا هنا
 في القلب تلالا
لا لا
 نرضي الناس بما لا
 نرضاه لنا حالا
 ذاك جمالنا
 يسمو يتعالى
Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
كن أنت تزدد جمالاً
Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
كن أنت تزدد جمالاً
لا لا لا لا لا لا لا لا
 أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم
 إلا بما يرضيني، كي أرضيني
سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
 فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
لا لا
 لا نحتاج المال
 كي نزداد جمالا
 جوهرنا هنا
 في القلب تلالا
لا لا
 نرضي الناس بما لا
 نرضاه لنا حالا،
 ذاك جمالنا
 يسمو يتعالى
Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
كن أنت تزدد جمالاً
Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
 وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم
سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
 وأكون أنا، ما أهوى أنا، لن أرضى أنا برضاهم
لا لا
 لا نحتاج المال
 كي نزداد جمالا
 جوهرنا هنا
 في القلب تلالا
لا لا
 نرضي الناس بما لا
 نرضاه لنا حالا
 ذاك جمالنا
 يسمو يتعالى
Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
كن أنت تزدد جمالاً
Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
 Oh wo oh, Oh wo oooh
كن أنت تزدد جمالاً



Lirik Lagu Kun Anta dalam Rumi

Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar
Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir
La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala
La la
Nurdhin nasi bima la
Nardhohu la na ha la
Za ka jamaluna
Yasmu yataa’la
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Kun anta tazdada jamala
La la la la la la la la
Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi ni
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana
Fakona a’ti takfini, za ka yaqi ni
La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala
La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa’la
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liri dhohum
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum
La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala
La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa’la
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Kun anta tazdada jamala


Maksud Lagu Kun Anta dalam Bahasa Melayu

لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
Ketika ingin bersaing dengan yang lain, aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya.
  فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر
Jadi aku boleh jadi seorang yang lain hanya untuk berbangga
  و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan
  فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر
Tetapi yang kuperolehi hanyalah kerugian di atas perwatakanku ini.
  لا لا لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
 Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan, kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar.
  لا لا نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى
kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada, yang tidak sesuai dengan kita, itulah kecantikan kita, semakin bertambah hingga ke atas.
  كن أنت تزدد جمالاً
Jadilah diri kamu sendiri pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada
  أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم
Sungguh aku menerima mereka tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka
  إلا بما يرضيني، كي أرضيني
 melainkan apa yang aku terima itu aku telah redha.
  سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri inilah aku
  فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
 hal ini kurasakan sudah cukup dan aku sangat pasti
  سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku aku tidak perlukan orang lain menerimaku
  وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم
aku akan jadi apa yang aku suka kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?


Lirik Lagu Kun Anta :  English Translation

In order to keep up with them
I imitated their looks and exterior
So I became someone else just to boast
And I thought that through that I gained a fortune
But I found that I’d lost, for these are mere appearances
No no
We don’t need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines
No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Be yourself and you will increase in beauty
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Be yourself and you will increase in beauty
La la la la la la la la
I accept people but I don’t imitate them
Except for what I agree with, to satify myself
I will just be myself, just the way I am, this is me
My conviction suffices, this is my certainty
No no
We don’t need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines
No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Be yourself and you will increase in beauty
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
I’ll be what I please to be
I won’t seek their acceptance
I’ll be whom I love to be
Why would I care about their acceptance
I’ll be what I please to be
I won’t seek their acceptance
I’ll be whom I love to be
Why would I care about their acceptance
No no
We don’t need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines
No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Be yourself and you will increase in beauty
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Oh wo oh, Oh wo oooh
Be yourself and you will increase in beauty


Lihat Biodata Humood Alkhudher





Biodata Humood Alkhudher

 
Biodata

Nama : Humood Alkhudher
Tempat Lahir : Kuwait
Tahun Lahir : 1989
Umur 2015 : 26 Tahun
Lagu : Kun Anta, Keep Me True, Lughat Al'Aalam
Facebook : Humood Alkhudher
Google+ : Humood Alkhudher
 
 
Koleksi Gambar Humood Alkhudher
 






 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

 

Friday, 8 May 2015

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

 Bismillahhirrahmanirrahim...

 “There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”

Oleh itu, sebelum dibuai mimpi nan indah  malam ni, marilah kita sama-sama berdoa semoga keajaiban memenangi segmen cash RM500 2015 by Aku Penghibur itu menjadi milik kita...hahaha!

Tak salah kita berdoa kan, ye lah mana tahu nisa langkah kanan kali ni dan menang dari segmen ni, so dapat lah nisa menebus kekecewaan dari segmen yang lalu. hiks!

Apa lagi, moh ler kita mencuba nasib, semoga dengan segmen ni, dapat menjalinkan ukhuwah sesame blogger sekalian, dapat menghebahkan dan membantu insan yang memerlukan. Amin, aminnn, inshaAllah menang, fuhhhhh!!! hahaha





{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog :


3. Like Fanpage :


4. Follow instagram :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com




 

Wednesday, 6 May 2015

Aiskrim Kelapa Pandan

Disamping menikmati hari-hari cuti di kampung,
Akhirnya dapat jugak merasa ais krim nyor (kelapa) Pandan by JZ Joe di Chabang 3 Geting Tumpat Kelantan.


Over Feeling, kihkih >_<

 Sungguh tenang rasa hati, apabila dapat menikmati kelembutan dan kemanisan ais krim kelapa pandan, sambil menghirup udara segar di tepian Pantai Sri Tujuh nan indah lagi mendamaikan pandangan mata. hmmm, releasee segala stresss yang ada! ^^


Ais Krim Kelapa Pandan
Ais Krim Kelapa Pandan
Harga Biasa : RM5 sebiji (Harga ikut size, dari RM1 - RM5)
Percuma : Air Kelapa 1 Cup (Setiap biji pembelian)
Bahan-bahan : Ais krim Original yang super duper sedappp!, jagung, pulut, laici, kacang dll.

Kepada mereka yang berdekatan atau sesape saje yang teringin mencubanya.. boleh lah datang merasai kesedapannya di Kedai Aiskrim kelapa pandan JZ Jo, Chabang 3 Geting, Tumpat Kelantan.

Dijamin sedap tak hengat dunia, huhu!



Iklan instant shawl magic ^_^


Ais Krim pun dah habess, sebelum balik... kita ronda-ronda dulu sebab jap lagi nak singgah beli Ais krim kelapa pandan lagi..hahahaha, tak puas makan habak hang! kihkih




Terima Kasih, Sudi baca ^_^



Segmen Cash by Inani Hazwani

 
Setelah mengalami kekecewan yang agak jitu akibat terlepas tuntutan hadiah pertama tama kalinya menang give away aitu, kali ni nisa nak mencuba nasib join Segmen cash by inani Hazwani yang berlangsung pada 4 Mei 2015. Mana lah tau ada rezeki kan.. so tak salah mencuba di samping mengeratkan hubungan silaturrrahim diantara sesame blogger kan. hihihi
 
 
Kepada blogger yang  comel comel, baik budi di luar sana, jom kita ramai-ramai join Segmen cash by inani Hazwani.
 

 


TAMAT : 30 MEI 2015
 
 
 
Good Luck olls!
 
 
 


Tuesday, 5 May 2015

Terlepas tarikh tuntutan hadiah giveaway

Seminggu dapat pulang bercuti ke kampung halaman yang tercinta, seminggu itu jugak lah, offline tanpa sebarang berita.. bukan sebab line internet tak ada, emmm line tu ada lah...tapi tahap keslow'ang nye amat membakar jiwa ditambah dengan kesibukan yang tak misshhh setiap masa ..huhu



Tu lah kan, kalau balik kampung je mesti banyak menda yang nak buat, sampaikan sebelum balik nisa terpaksa list down one by one apa yang nak buat, apa yang perlu beli, ke mana perlu pergi, apa yang perlu settle.. ermmm, memang tak pernah habis...kalah pm dah gayanye..kihkih

On da way balik ke bandar metropolitan je, baru lah menyempat nk buka email, buka blog dan lain lain. Sampaikan terkejut dan teruja giler giler sebab dapat tau pestime nisa menang give away dari blogger syira lokman... eksited ngat aih kiteee! Tak caye ekau, kite menang! ha, betoiii! Kita menang! Huhu, Sambil joget joget sopan gittew, hihihik! Memang gelak besar nisa dalam keta sonok kemain kangg, sampai pelik Mr. M yang duk drive kat sebelah nengoknya. Haha!

Ok, bukak bukak je posting senarai dan info para pemenang give away tu...Memang tak sabau nau nak tau apokah hadiahnya kan..

wah! Rempah ayam tandori?! Eh eh, rempah? Aik rempah? hmm.. Ni mesti sponsernye chef gitu kan.
Ok, scroll down lg....

ALAMAK!! Adehhhhh bang! (muka nisa yang eksited tadi bertukar jadi muke seposeng)
Dah kenapa pulak awak ni ?? Tanya Mr. M pelik...
Alaaaa, Tarikh tuntutan hadiah dah expired dah la bang, huuuuuu
Sedihnyeee...

Ye ke?Tak ape lah, nak buat macam mana dah takde rezeki kan, tenangnye..
Huhuhu...

Nasib baik menang rempah ayam tandori kan, cuba menang wang tunai RM1000, pasti sebulan terus menangis tak henti henti dek kekecewaan yang melampau! ... bbhhahahahahhahaha




#Ada yang penah kene nasib yang sama ke?sabor noh..ngak ada rezeki, heee >_<